Sivustollamme tiedotetaan Nuoret Dermatologit -yhdistyksen (NuDe) ja Suomen Dermatopatologiyhdistyksen (Ihopatologiaan erikoistuneet ihotautilääkärit ja patologit) toiminnasta.

Lisäksi SILY tekee yhteistyötä Pohjoismaisen Dermatologiyhdistyksen (Nordic Dermatology Association, NDA) ja Privaattidermatologien yhdistyksen (Pride) kanssa. NDA:n sivusto löytyy osoitteesta nordicdermatology.com

 

Privaattidermatologien yhdistys (Pride)

Pride edustaa yksityisellä sektorilla toimivia ihotautilääkäreitä edesauttaen heidän verkostoitumista ja jatkokoulutusta. Yhdistys järjestää 3-5 kertaa vuodessa korkeatasoisia koulutuksia, joissa usein puhujina ulkomaisia kutsuluennoitsijoita. Yhdistys järjestää myös matkoja ulkomaisiin ihotautialan kongresseihin. Yhdistyksen puheenjohtajana on toiminut vuodesta 2021 Erika Wikström. Yhdistyksen jäseneksi voi hakea  ihotautien erikoislääkäri, joka toimii pääsääntöisesti yksityisellä sektorilla.

Pridellä on oma Facebook-ryhmä, johon jäseneksi hyväksytyt Prideläiset liitetään.

Prideen voi hakea ottamalla yhteyttä yhdistyksen puheenjohtajaan:

erika.wikstrom@mehilainen.fi

 

Nuoret Dermatologit (NuDe)

NuDe on Sily:n alajaosto, joka on perustettu vuonna 2006 ihotauteihin erikoistuvien lääkäreiden toimesta. Yhdistyksen päätavoitteena on erikoistuvien verkostoituminen. Puheenjohtajina ovat toimineet 2006-2011 Sampsa Kauppi, 2011-2015 Noora Neittaanmäki, 2015-2018 Ville Kiiski, 2018-2021 Mari Salmivuori ja 2021 alkaen Martta Jokinen. Yhdistyksen jäseneksi pääsee heti erikoistumisen alkuvaiheessa toisin kuin Suomen Ihotautilääkäriyhdistykseen (SILY), jonka jäsenyyteen vaaditaan vähintään 12 kk palvelu alalla. NuDe:n jäsenistöön kuuluu yli 90 henkeä, osa erikoistuvia, osa jo erikoislääkäreiksi valmistuneita.

NuDella on oma Facebook-ryhmä, jonka jäseneksi pääsee ryhmän toisen jäsenen kutsumana.

NuDelaiset tapaavat 2 kertaa vuodessa erilaisten koulutustilaisuuksien ja illanviettojen merkeissä. Koulutukset ovat olleet laadukkaita, aiheina mm. ihosyövät, ihon laserhoidot, atopia, dermatoskopia, psoriasis, käsiekseemat, ihotautien valokuvaus, ammatinharjoittajana toimiminen, akne, vaskuliitit. Mukana on ollut myös käytännön koulutusta mm. ihokielekkeistä ja PASI-mittauksesta. Innokkaimmat NuDelaiset jatkavat toiminnassa mukana vielä erikoistumisen päätyttyäkin. Tilaisuudet ovat rentoja ja erinomainen tapa tutustua kollegoihin ympäri Suomea.

NuDe:n jäseneksi pääsee ottamalla yhteyttä yhdistyksen puheenjohtajaan:

martta.jokinen@gmail.com

 

Suomen Dermatopatologiyhdistys

Suomen Dermatopatologiyhdistys on ihotautilääkäreiden ja patologien muodostama yhdistys, jonka tarkoituksena on ihopatologian tiedon, taidon ja tutkimuksen edistäminen Suomessa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää kokouksia ja esitelmätilaisuuksia, osallistuu kansainväliseen toimintaan sekä harjoittaa tiedotus- ja julkaisutoimintaa.

Yhdistyksen vuosikokous pidetään yleensä alkuvuodesta ja sen yhteydessä järjestetään useimmiten dermatopatologinen tapausseminaari. Seminaarissa käsiteltävät tapaukset skannataan internettiin ja halukkaille lähetämme salasanan, jolla näytteitä pääsee katsomaan etukäteen.

Yhdistyksen sivut: https://dermatopatologiyhdistys.yhdistysavain.fi/

Jäseneksi otetaan hakemuksesta. Vapaamuotoinen hakemus lähetetään yhdistyksen puheenjohtajalle:

susanna.juteau@hus.fi

 

Social Media Membership 2024 Finnish Dermatological Society